Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Recensions-fusk på Amazon » Kryptoblog

Recensions-fusk på Amazon

November 6th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jag sitter just och tröskar igenom boken AVIEN Malware Defence Guide.

Boken AVIEN Malware Defence Guide.

För att kolla upp lite fakta och vad andra tyckt om boken kollade jag på Amazon. Bokens betyg på Amazon är fem fyrar, och är baserat på två läsarkommentarer, mer exakt den här:


5.0 out of 5 stars The must have book for all Malware administrators, August 11, 2007 By Michael P. Blanchard “co-Author of AVIEN Malw… (Mass, USA)

If your book budjet only allows for one book this year, this is the book you should buy. If you’re a malware administrator for a small to huge size enterprise this is the book that will help guide you through your day to day activities.

The section on detection of a piece of malware that may be running on a user’s machine is extreamly helpful, the tools mentioned in that chapter will all become staple items in your outbreak “jumpkit” after reading that section.

There really isn’t any other book like this out on the market today. The entire book was written by the global top professionals in the field that live with the malware threat on a daily basis. They are not people that are locked away in a lab somewhere only discecting threats, although that is a part of many of their jobs. These authors know what it’s like to be in the trenches, trying to protect their enterprise environments while still maintaining that extreamly delicate balance that allows their users to perform the daily activities that they require to make the enterprise run smoothly. These authors help walk you through their sections as if they are right there with you guiding you along and answering your questions.

Och:


5.0 out of 5 stars One of the Author’s Speaks, August 10, 2007 By Kenneth Bechte

This is the book I wish I had when I started in the field back in 1988. Every one of the contributors to the book are great and knowledgeable folks. Unlike the other books on this subject everyone who contributed is highly regarded, experienced and active in the career field.

This is a MUST for every Corporate IT library.

Men hallå?! Det är alltså två av författarna till boken som skrivit dessa recensioner! (Tur att dom inte tog till överord…)

Jag har inte bestämt mig för om boken är bra eller ej, men att författarna är ohederliga och inte att lita på, det har jag kommit fram till.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

4 comments

 1. Mikael Nilsson says:

  De är ju åtminstone helt öppna med vem de är?

 2. eloj says:

  How do you figure? Det står ju klart och tydligt vilka de är, sedan får läsaren vikta betyg/vad de har att säga.

  Det är samma sak med IMDB, om du kollar en film där som precis lämnat produktion så brukar den ha typ 20-50st “10-röster” som man vet alla är ifrån folk som jobbat på filmen ifråga. Det brukar fixa till sig när det kommer in fler utomstånde betyg, men man får faktiskt se upp ibland om man kollar upp någon indie-film.

  Exempel: http://www.imdb.com/title/tt0795361/ hade 7.4/10 på 48 votes, men är i skrivande stund nere i 5.5 på 147 votes.

  Amazon ger åtm författare, publicister och liknande ett ärligt och tydligt sätt att uttala sig om sin produkt.

  Hade det varit författarna som dolt vilka de var hade det varit en helt annan sak, och det förekommer givetvis också.

 3. Joachim says:

  Visst, dom försöker inte dölja sig under ett annat namn, men samtidigt skriver dom i sina recensioner om författarna i tredje person, typ:

  “There really isn’t any other book like this out on the market today. The entire book was written by the global top professionals in the field that live with the malware threat on a daily basis.”

  och

  “Every one of the contributors to the book are great and knowledgeable folks. Unlike the other books on this subject everyone who contributed is highly regarded, experienced and active in the career field.”

  Det hade varit kläsamt om dom skrivit “we”.

  Att sedan sättet att haussa sin egen produkt på forum är vanligt på webbplaser som IMDB gör, anser jag, inte beteendet bättre. Att andra är omoraliska gör inte det här mer rätt. Tänk på Wikipedia där den här typen av beteende är extremt illa omtyckt. Det handlar om att kunna lita på recensioner på Amazon, Wikipedia etc.

  Jag har nu hunnit in en bit i boken och mitt första intryck har förstärkts. Det första kapitlet går väsentligen ut på att dissa andra som sysslar med antivirus och haussa AVIEN som organisation.

 4. Tryckpressen says:

  Jag har skrivit några recensioner på amazon.com, men när jag noterade att en del av de negativa jag skrev “försvann” slutade jag med det. Så det kan vara så att fusket finns på båda sidorna s.a.s. De har ju ett gemensamt intresse av att många ska handla böcker.

  Sedan är det ju det där med extraavgifterna som tillkommer. Sist jag beställde från amazon.com blev det $60 extra innan jag till slut fick mina 4 dvd:er i handen. 😛 Kan ha varit sista gången jag beställde från dem.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.