Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
SpadFS » Kryptoblog

SpadFS

October 16th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Såg precis att IDG har publicerat en av mina gamla artiklar för TechWorld på webben. Artikeln handlar om filsystemet SpadFS till GNU/Linux
SpadFS-illustration
För att citera mig själv:


Den andra november förra året presenterade Mikulas Patocka filsystemet Spad FS genom att posta det till mejllistan Linux kernel. Mikulas Patocka är doktorand vid fakulteten för matematik och fysik vid Charles universitet i Prag. Han forskar på filsystem och Spad FS är plattformen för nya mekanismer och strukturer.

Spad FS är alltså i högsta grad ett experimentellt filsystem, men Mikulas Patocka har valt att göra det tillgängligt för andra, både för att sprida sina idéer och för att få återkoppling på sina forskningsresultat.

Spad FS orsakade en hel del diskussioner, inte minst för att Andrew Morton i stort sett samtidigt presenterade ext 4. En person som tyckte att Spad FS verkade intressant var Linus Torvalds, som efter att ha tittat på det sa: ”It doesn’t look horrible to me.” Linus Torvalds kommentar gällde i första hand källkoden, men han har även sagt att Spad FS innehåller flera designval han ser som intressanta för framtida filsystem.

Läs resten av artikeln på IDGs webbplats.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.