Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Aktuellt visar namn på misstänkt för 16-årings död » Kryptoblog

Aktuellt visar namn på misstänkt för 16-årings död

October 10th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Kvällens sändning av SVT:s nyhetsprogram Aktuellt innehöll ett reportage om integriteten på Internet. Mer specifikt handlade reportaget om hur personer misstänkta för brott hängs ut med namn, bild m.m.

Reportaget inleddes med att Anna Hedenmo närmast indignerat påpekade att Aktuellt, precis som andra seriösa medier, inte publicerar namn på misstänkta, men att på Internets chattsidor och bloggar frodas uthängnings- och hämndmentaliteten.

MEN i reportaget illustreras chattsidor, bloggforum och Internetforum med en närbilder på en skärm där text från bland annat Flashback visas upp. Ett annat forum som (gissningsvis) visades upp var Fragbite. Mer exakt den här sidan.

Och tack vare dessa finfina närbilder kan man alltså mitt i bild i Aktuellts reportage om den hemska uthängningen på Internet läsa:


XXXXX YYYYY DEAD MAN WALKING

(Japp, jag har censurerat namnet. Vill du läsa får du gå till sidan själv.)

Hoppsan!

Så kan det gå. Det var väl inte så lyckat Aktuellt?

Jag har mailat Aktuellts redaktion och vad jag tror är rätt mailadress till Aktuellts ansvarige utgivare Anders Sundkvist. Vi får se vad jag får för svar.

Frågan är dock hur detta kunde ske. Var detta rent misstag i arbetet? Eller är Aktuellt så sneaky att dom gör ett reportage om uthängning, för att då få en chans att indirekt hänga ut de misstänkta för mordet på 16-åringen?

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.