Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Mer om knäpp CAPTCHA » Kryptoblog

Mer om knäpp CAPTCHA

August 29th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Läsaren Rombobjörn postade en bra kommentar om knäppa CAPTCHAs:


Att använda punktskrift skulle kunna vara ganska listigt i ett forum för föräldrar till blinda barn till exempel. Formeln (som inte är en ekvation) är antagligen avsedd för matematiker. Om man inte kan förkorta den till ln 2 så tillhör man inte målgruppen.

Vad Rombobjörn pekar på är att dessa CAPTHAs, hur knäppa de ser ut att vara egentligen bygger på något mycket viktigt: semantisk förståelse. Rombobjörn har helt rätt och jag hade fel, detta är bra CAPTCHAs.

Och ja, det är en formel (eller ett uttryck), inte en ekvation. Eller som Via/Yes (vilket märke det nu är) uttrycker det i sin reklam: Ny, bättre formulering. 😉

Men det här (tack Martin E) är väl ändå en knäpp CAPTCHA?

Ännu en knäpp CAPTCHA

Man måste vara en dator för att kunna titta på den tillräckligt länge för att klura ut koden.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.