Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Kolla var storebror kryper med creeper » Kryptoblog

Kolla var storebror kryper med creeper

May 8th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Patrik Wallström har tagit fram en liten webbtjänst kallad creeper som övervakar var storebror, dvs myndigheter besöker för webbplatser. Genom att använda referrer-information och jämföra detta med en lista med IP-adresser för olika myndigheter, organisationer, politiska partier etc skapas en lista över webblatser som personal på olika myndigheter besöker. Här finns listan över webbplatser som creeper har fångat upp.

Det viktiga för att få creeper att fungera är att webbplatser skickar över information till creeper. Detta sker genom att webbplatsen kompletteras med en liten bild där URL:en pekar på creeper:


Creeper

Vill du hjälpa till är det bara att lägga in koden på din webbplats. Det skall bli spännande att se vilket resultat som Pawal får fram på detta sätt. Creeper visar även hur enkelt det är att bygga upp ett enkelt system för att spåra användares aktiviteter på Internet.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.