Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Leksand of Great Britain » Kryptoblog

Leksand of Great Britain

March 25th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

För ett tag sedan skrev jag om att Moderaterna verkar ha sin mailtjänst outsourcad till ett företag utanför Sveriges gräns, vilket med Odenbergs lagförslag skulle innebära att mail till sitt eget parti skulle falla under lagförslagets regler om avlyssning. Bloggaren Armok Ferno har gått vidare och kollat ännu fler förväntat Svenska adresser och var deras mail bor. I Armoks lista finns kommuner som Arvidsjaur och Leksand, tidningar som Arbetaren och Umeå universitet.

En viktig poäng med Armoks, min, Pawal och andras undersökningar är att det inte är givet att en .se-adress är en rent Svensk adress. Var mailservern står behöver inte alls vara i det land där domänen är registrerad och var mailservern står är inte heller något som kan antas vara statiskt.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

1 comment

  1. Armok Feno says:

    Jag kommer följa upp detta då och då de närmsta månaderna, för att se om de tar “hem” sin mail till sverige.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.