Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
SASC 2007 och eSTREAM » Kryptoblog

SASC 2007 och eSTREAM

January 20th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Det börjar bli dags för årets första kryptokonferens. SASC 2007 - State of the art in Stream Ciphers går av stapel 2007-01-31. Konferensen är fokuserad på eSTREAM-projektet, och tittar man igenom programmet ser det ut att presenteras en hel del spännande saker på konferensen.

På konferensen kommer bland annat kryptanalys och attacker mot fokuskandidaterna Trivium, Salsa20 och Py presenteras. Vidare fortsätter trenden med sidoattacker mot krypton med flera olika typer av sidoattacker. Slutligen kommer det att presenteras en hel del ny information om prestanda och implementationsresultat av krypton. Då jag själv ägnat en del tid i höst med att implementera MICKEY-128 och några andra fas2-kandidater i hårdvara ser jag fram emot att läsa de här artiklarna:

  • FPGA Implementations of eSTREAM Phase-2 Focus Candidates with Hardware Profile Philippe Bulens, Kassem Kalach, François-Xavier Standaert and Jean-Jacques Quisquater

  • Hardware evaluation of eSTREAM Candidates: Grain, Lex, Mickey128, Salsa20 and Trivium. Marcin Rogawski

  • Software Implementation of eSTREAM Profile I Ciphers on embedded 8-bit AVR Microcontrollers. Gordon Meiser, Thomas Eisenbarth, Kerstin Lemke-Rust and Christof Paar

  • Studying hardware/software codesign for stream ciphers. Patrick Schaumont and Ingrid Verbauwhed

Är det någon läsare som skall till SASC 2007 skulle jag uppskatta att få en reserapport att publicera på bloggen. Själv har jag inte tid då jag skall börja jobba i Lund på måndag.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.