Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
PMD – Pigs of Mass Destruction » Kryptoblog

PMD – Pigs of Mass Destruction

January 20th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

(Detta är inte direkt normal IT-säkerhet, men det handlar om attacker som utförs över Internet så...) Jag är fascinerad av de stora virtuella världar som skapats, och då speciellt hur dessa på olika sätt växer samman och blir en del av den fysiska världen. Personer som köper öar i Entropia för riktiga pengar – och blir rik på det, är ett exempel.

I världen Second Life sker det uppenbarligen en hel del märkliga saker (nej jag spelar inte själv). Bland annat har man problem med utbrott av gray goo (är grå gojja ett vettigt ord på svenska för detta?). Men den senaste tiden har det stora problemet tydligen varit Front National. Detta parti, som i den fysiska världen är motståndare till utlänningar, tyckte tydligen att ett kontor i Second Life var en bra idé. Reaktionen lät inte vänta på sig.

Spelare i Second Life har organisterat demonstrationståg, bombat kontoret med virtuell grafitti och på andra sätt protesterat mot partiets etablering.

Det har även bildats motståndsorganisationer, exempelvis Second Life Left Unity (SLLU) som byggt hus bredvis Front Nationals kontor.

En del spelare har gått längre än så, och angripit kontoret med mer eller mindre traditionella vapen.

En av de mer surrealistiska vapen som använts är de rosa grisarbomber som någon skapat. Dessa söta varelser kastas på kontoret där de exploderar och sprider bacon över nejden. Kanske tur att det inte finns ett luktgränssnitt.

(Se upp, den där grisen håller på att brisera!)

Enligt SLLUs webbplats har nu Front National lagt ner sitt kontor. Frågan är vad dom avsåg att åstadkomma med sin närvaro i spelet?

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.