Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
SÄPO ser allvarliga brister i Svensk datasäkerhet » Kryptoblog

SÄPO ser allvarliga brister i Svensk datasäkerhet

December 31st, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Enligt en artikel i GP anser SÄPO att det finns allvarliga brister vad gäller säkerheten i Svenska kommuner, landsting och myndigheters IT-system. Enligt artikeln ser SÄPO tre huvudsakliga typer av brister


  1. I dag finns det möjligheter för Sveriges fiender att ta sig in och hämta ut uppgifter eller förändra och förstöra uppgifter som är av betydelse för rikets säkerhet.

  2. Man har inte gjort sin säkerhetsanalys och slagit fast vad som är värt att skydda. Det ska enligt lagen finnas en handlingsplan för hur man ska ta sig an de frågorna.

  3. Det finns brister i informationsklassningen – vilken typ av uppgifter vill man behålla för sig själv och vilka är man beredd att dela med andra?


Ännu en larmrapport om sakernas tillstånd alltså. Låt oss hoppas att 2007 blir ett år med många positiva säkerhetsnyheter.  Jag skall försöka hitta fler sådana under det kommande året. Nu skall jag dock iväg och tänka på allt annat än IT-säkerhet.

Jag hoppas att ni som läser min blogg har haft ett fantastiskt 2006 och att 2007 blir ännu bättre. Gott nytt år!

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.