Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Hitta dina vänner säkert med iFIND » Kryptoblog

Hitta dina vänner säkert med iFIND

December 14th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

iFIND är en intressant ny applikation utvecklad på MIT. Enligt en artikel på EE Times om iFIND används ett nätverk med basstationer för Wi-Fi på MIT:s område för att lokalisera var en Wi-Fi-klient – en användare, samt var användarens vänner befinner sig. Så här kan det se ut:

Det intressanta med iFIND är att all logik ligger i klienterna, inte i en central server. Applikationerna kommunicerar krypterat via ett p2p-nätverk. Detta gör att användarna har kontroll över sin identitet och position – bara de personer som vill kommunicera med varandra kan se var sina kontakter befinner sig.

Det är spännande att se hur p2p-teknik appliceras i en applikation eller tjänst som inte primärt är till för att distribuera massiva mängder med data. Vidare är det spännande att se applikationer som utvecklas där användarens integritet och kontroll över hur personlig information hanteras driver utvecklingen.

Källkoden till iFIND finns på applikationens webbplats, så vill du och dina polare testa är det bara att ladda hem och köra. Hör gärna av dig med en rapport!

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

2 comments

  1. Magnus says:

    “YOU must be a member of the M.I.T. community” kan man läsa i eulan, vill man ladda ner det (från download länken) så står där: “must be from mit.edu” till höger om mailadressen…. ser m.a.o. svårt ut att få ner koden

  2. Joachim says:

    Aloha!

    Ah! Läste inte EULA:n. Tack för infon.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.