Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
IT-standardiseringsutredningen skall titta pÃ¥ informationssäkerhet » Kryptoblog

IT-standardiseringsutredningen skall titta på informationssäkerhet

December 1st, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Näringsdepartementet meddelade i torsdags att utöka den pågående utredning om IT-standardisering. Det utökade direktivet inkluderar bland annat att utreda användning av öppen kod samt ett ökat fokus på informationssäkerhet:

Regeringen utökar nu det arbetet och lägger särskild vikt vid IT standardisering då det gäller att utveckla en sammanhållen elektronisk förvaltningsutveckling, och vid statliga myndigheters elektroniska upphandling. Utredningen ska också analysera möjligheterna att öka användningen av öppen källkod i statliga myndigheter. I utredningen ges också informationssäkerhetsfrågor en ytterligare framträdande roll.

Utredningen skall vara klar 20 juni 2007.

Jag tycker det är bra att IT-säkerhet kommer med i den här typen av utredningar. Vidare är det positivt att se att man utreder användning av öppen kod. Det jag dock skulle vilja få reda på är om utredningen tittar på ökad användning av öppna dokumentformat, exempelvis OASIS Open Document Format. Det är bra att myndigheterna inte målar in sig i ett hörn vad gäller programvaror, men än viktigare är att dokument är i ett format som gör det möjligt att arbeta med dokumenten även om verktygen och leverantören försvinner.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.