Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Bra intoduktion till RainbowCrack » Kryptoblog

Bra intoduktion till RainbowCrack

November 23rd, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Hittade för ett par dagar sedan en mycket utförlig och bra introduktion till RainbowCrack och Rainbowtabeller. Artikeln siktar in sig på att lösenord i Microsoft Lan Manager (LM), men är väl värd att läsa även om man bara är intresserad av lösenord och brute-force-attacker i det generella fallet.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

4 comments

 1. eloj says:

  I tabellen över relationen keyspace och rainbow-tabellens storlek har han för LM konfiguration #5 “success probability 0.99909” där jag antar att det smugit sig in en nia för mycket och ska vara 0.9909.

  IKN, typ.

 2. daVajj says:

  Om du är intresserad av mer läsning så kanske detta är något: http://www.flashback.info/showthread.php?t=399945.
  Skriven av undertecknad, kritik tas gärna emot. 😉

 3. Joachim says:

  daVajj: Bra introduktion. En detalj jag såg är att du skriver att hashalgoritm är en typ av envägsalgoritm. Egentligen är förhållandet mellan algoritmerna det omvända: Envägsalgoritmer är en hashalgoritm. Men alla hashalgoritmer är inte envägsalgoritmer, utan är ett bivillkor som kommer med kraven på säkerhet.

 4. daVajj says:

  Åh. Där ser man.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.