Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Pär Ström i uppfinnarverkstaden » Kryptoblog

Pär Ström i uppfinnarverkstaden

November 16th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Pär Ström, integritetsentusiast (som en riksdagsman uttryckte det) känd från TV och bla pappan till webbplatsen Stoppa-storebror.se har släppt en rapport som beskriver 22 nya tekniker för övervakning av människor. I rapporten Med storebror i uppfinnarverkstaden berättar Pär Ström bland annat om tekniker som:

  • Umgängesanalys och kompisdetektering

  • Internetdammsugare

  • Avlyssning genom mobiltelefoner

Jag upplever att Pär Ström ibland tenderar att låta en aningens lik en rättshaverist som ser ondska där det kan vara fråga om dumhet och inkompetens. Men skall man tro generaldirektören på Datainspektionen har personer som Peter Ström genom sina debatter och idoga kämpande antagligen fått utvecklingen mot ökad övervakning i Sverige att gå långsammare. Jag tycker därför att Pär Ströms senaste rapport är väl värd att läsa, även om man kanske skall smälta den med en liten nypa salt.

(2006-11-17: Ändrat Peter till Pär – tack för pÃ¥pekandet om pinsam miss.)

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

2 comments

  1. Ulf says:

    Pär Ström heter han.

  2. Magnus says:

    Pär Ström heter han väl ändå?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.