Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Lite mer om SIPT » Kryptoblog

Lite mer om SIPT

November 16th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jonas skickade in en intressant kommentar till postningen om den Svenska säkerhetsuppfinningen SIPT. Kommentaren innehöll två länkar:

Den senare länken innehåller mycket mer information om patentet. Bland annat följande sammanfattning och flödesdiagram:

The invention relates to a payment system utilizing so called “smart cards”, which include a microprocessor attached to the card with associated memory circuits for storage of transactions, and which via a terminal can be supplied an available and for the card holder useable amount. According to the invention, a unique card number for said card, together with a PIN code chosen by the user and registered for the card, are transformed by means of the card microprocessor into a unique and preferably encoded user certificate for each individual card, which is used for verification of the authority of the user. Said card includes preferably stored information relating to a maximum level of amount to which the card can be used without stating PIN code, and information relating to the maximum number of such transactions that can be performed without the card communicating and transferring information of executed transaction to the bank holding the account or similar party, such transactions being registered and stored in the memory circuits of the card with a corresponding reduction of available amount. When the card is used in connection with terminals not communicating on-line with account holding bank or similar, transaction data are stored in the memory circuits of the card as well as in the payment terminal, with available amount being correspondingly reduced, and on insertion into a reading terminal directly connected to account holding bank or similar, transfer of in the card stored transactions data takes place for registration/checkup of booked transactions with said bank or similar.

Flödesschemat:

Jag som glad patentamatör ser inte vad som är unikt, men det finns normalt i claims-delen av ansökan. Dock borde detta patentet krocka med massor av patent och prior art. En sak som dock klarnade är kopplingen till Natek AB (EFB). På SIPT Technologies finns en länk till det företaget. Vad Natek AB sysslar med är batteriladdare och batteritestare, exempelvis den här:

Maskinen på bilden är en batteriladdare för batterier som används av militären. Men vad f-n har det med säkerhetslösningar för banktransaktioner och smart cards att göra? Länkarna som Jonas postade visar att följande personer och företag står bakom patentet:

Uppfinnare: Björn Christian Granfeldt, Norrköping, Tomas Martin Gösta Hägg
Patenthavare:  EFB Energiförbättringar AB

EFB Energiförbättringar är tydligen ett gammalt namn för Natek.

Tack Jonas!

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.