Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Public Key-krypto fyller 30 » Kryptoblog

Public Key-krypto fyller 30

November 2nd, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

1976 publicerade Whitfield Diffie och Martin Hellman den första civila och öppna forskningsartikeln som beskrev assymetriskt krypto – krypto med publika nycklar. Att det gått 30 år, med bråk om privatpersoners rätt att ens känna till denna typ av kryptografi, till e-handel och skapandet av en hel civil kryptoindustri firades i Silicon Valley förra veckan.

Bland annat ordnades en paneldebatt med bland annat Diffie och Hellman, Microsofts Ray Ozzie, Jeff Bizdoz från Verisign och NSAs Brian Snow. Paneldebatten finns som Podcast och är enl mitt tycke klart värd att lyssna igenom.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.