Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Varningssymboler för framtiden » Kryptoblog

Varningssymboler för framtiden

October 24th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Anders Sandberg, forskare och bloggare från KTH har hittat på nya varningssymboler för framtida saker att se upp för, vara försiktig med. Artikeln Warning Signs for Tomorrow är värd att läsa för att få sammanhanget, men här kommer Anders bilder i ett kollage:

Några av varningsskyltarna (stark AI, gruppintellekt) ställer krav på att man köper tankarna om teknologisk singularitet modell Vinge, Stross och Kurzweil . För några av dom andra (strangelets, spacetime) är det rejält ny fysik som behöver ha hittats på.

Men diamantytor och nanopartiklar finns redan i dag (fast då mest i forskningslabb), och har så smått börjat bli problem, vilket antagligen kommer att kräva varningsskyltar för att påminna oss om att vara försiktiga. Om inte annat kommer det antagligen att behövas när dom kommer ut i produkter och miljöer där vi vanliga konsumenter vistas.

Anders symbol för ständigt närvarande övervakning (och DÄR kom kopplingen till IT-säkerhet) är tyvärr något som nästan redan behövs i dag.

Att det finns saker som förut verkligen hörde till fiktionen (utopi såväl som dystopi), men som blivit en del av vår teknologiska vardag inser man om man tittar på den här symbolen:

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.