Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Mer jobb för Nordeas Fraudkampavdelning » Kryptoblog

Mer jobb för Nordeas Fraudkampavdelning

October 23rd, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Nu börjar det bli pinsamt. Nordeas kunder har ännu en gång blivit utsatta för ett Phisingförsök. Det här försöket skiljer sig från de senaste försöken genom att vara utformad som en tävling:

Vi gratulerar alla våra kunder på Bankens jubileum!

Det glädjer oss att meddela att därvid får Ni en chans att bli vinnare i vårt lotteri.
Detta är en unik möjlighet att vinna en bil, en bärbar dator samt övriga minst hundratals priser. Var med i lotteriet nu!

För att delta behöver ni att fylla i en registreringsform. Själva registreringsprocessen ska inte ta mycket tid.

Tack
Lotteriets organisatörer.
Nordea Bank


Komplett med en länk som ser ut att gå till Nordea, men som leder någon helt annanstans. Enligt Boo Ehlin på Nordea är det fortfarande så att Nordeas kunder är måltavla för att attacker för att Nordea är en så stor bank. Att Nordea har valt en säkerhetslösning som gör att bedragaren kan hämta in vital information och sedan vid ett annat tillfälle starta en session med Internetbanken (som iofs måste ske innan kunden gör ett eget försök att använda Internetbanken) har tydligen inget med saken att göra.

Nej Swedbank, SEB m.fl. har inte perfekta lösningar, utan är mer eller mindre känsliga för Man in The Middle-attacker (MITM). Men den typen av attacker är mycket svårare att utföra. Det är därför Nordeas kunder är måltavla.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.