Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Ett år med Kryptoblog » Kryptoblog

Ett år med Kryptoblog

October 2nd, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Hoppsan, jag insåg just att jag pillat med Kryptoblog i ett år, tiden går verkligen fort när man har roligt. Som traditionen bjuder tänkte jag passa på att titta tillbaka på Kryptoblogåret som gått och även titta lite framåt.

Den 11e September förra året skrev jag det första inlägget. Sedan dess har det blivit 167 stycken till – nästan ett inlägg varannan dag. Syftet med bloggen som jag formulerade i det första inlägget var:

 • Kryptografi och andra grundkomponenter som ligger till grund för IT-säkerhetverktyg.

 • IT-säkerhetshändelser, speciellt med kopplingar till sverige.

 • Politik som rör IT-säkerhet och personlig integritet på Internet.

Tittar man på statisiken över dom olika kategorierna kan man se att dom tre vanligaste kategorierna så här långt har varit:

 • IT och integritet

 • Krypto

 • Inbyggda system

Dvs ganska nära den målsättningen jag då satte upp. Men, uppenbarligen skriver jag även en hel del om hårdvara och inbyggda system – något som avspeglar att jag det senaste året både arbetet mycket med, och kommit till insikt om hur mycket intressanta (och problematiska) säkerhetsaspekter det finns runt inbyggda system.

Jag upplever det som att fler och fler läser Kryptoblog – iaf ökar antalet kommentarer såväl som antalet personer som hör av sig. Det är jättekul och sporrar mig att fortsätta. Tittar man på trafiken för webbplatsen så ser man även där en (tycker jag) klart trend:
Statistik för Kryptoblog

En annan rolig sak att titta på är topplistan för söksträngar på Kryptoblog:

Relakks just nu på topp. Mycket om phising verkar ni vara intresserade av. Den lokala västtrafik skimming är intressant. Nummer 12, Ariska brödraskapet är både en aning skrämmande och förvånande.

Hur ser då framtiden ut för Kryptblog? Jo, jag funderar på om det kanske inte är dags att skaffa en logga och kanske fixa till grafiken. I övrigt blir det nog inga stora förändringar. Det finns massor av spännande utveckling och händelser på kryptosidan, inom implementation av säkerhet, biometri etc, så jag tror att jag kommer att ha fullt upp ännu ett år. Skall man tro den här bloggen har jag varken tid, eller (mer krasst) ett intressant liv nog för att blogga om det. Så det blir Kryptoblog till 100% även fortsättningsvis.

Jag vill avsluta med att passa på att fråga er läsare vad du tycker att jag borde blogga mer om. Saknar du massor om certifikat, PKI, skimmingutrustningar, saker som är bättre än skype eller vad det nu kan vara så hör av dig. Stämmer det med Kryptobloggens fokus så kör vi på. Även logotypförslag och tips på utseendeförbättringar vore kanonkul att få ta del av.

Nu kör vi – ett år till!

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

2 comments

 1. Andreas says:

  Alla förslag i slutet av inlägget är värda att blogga om. En “bättre än” lista skulle va rolig.
  Grattis på ett års dagen!

 2. Jonas says:

  Kul! Här får du lite uppmuntran.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.