Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Krypto – En opera om Arne Beurling » Kryptoblog

Krypto – En opera om Arne Beurling

October 1st, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Nu på onsdag, 2006-10-04 kommer kammaroperan Krypto att spelas på Kungliga Vetenskapsakademin. Operan handlar om den svenska matematikern Arne Beurling och hans insatser för att knäcka krypton under andra världskriget. Så här presenterar Vetenskapsakademin operan:

Matematik kan vara dramatik! Under andra världskriget gjorde den stora svenska matematikern Arne Beurling avgörande insatser för det svenska försvaret genom att knäcka flera främmande makters kryptosystem. En av dessa incidenter skildras i den lättlyssnade kammaroperan “Krypto” som uruppfördes 2005.

Operan är skriven av matematikerna Kimmo Eriksson och Jonas Sjöstrand. Operan spelas i Beijersalen på Vetenskapsakademin och börjar 18:00.

(Finns det någon läsare av Kryptoblog som kommer att vara där hör gärna av dig!)

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

2 comments

  1. Jag funderar starkt på det. Men det framgår inte av webbsidan om det kostar pengar eller om man måste anmäla sig. Vet du det?

  2. Joachim says:

    Ingen aning – men det borde dom kunna svara på om man ringer det nummer som jag tror fanns på sidan om operan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.