Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Webbseminarie om säkerhet i System på Chip (SoC) » Kryptoblog

Webbseminarie om säkerhet i System på Chip (SoC)

September 13th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Linley Groups Linley Gwennap tillsammans med leverantören SafeNet arrangerar ett (om man är intresserad av säkerhet i inbyggda system och system på chip) intressant webbseminarie kallat Security in Silicon. Några av sakerna som kommer tas upp i seminariet är:

  • Licensiera eller utveckla egen funktionalitet för IT-säkerhet?

  • Arktitekturer för säkerhet.

  • Utmaningar vid integration av säkerhetsfunktioner.

  • Exempel på implementation av högpresterande säkerhetsfunktioner i SoC.

Ja, detta är ett företagssponsrat webbseminarie och SafeNet är leverantör av IP-cores för IT-säkerhet, så att seminariet rekommenderar att man licensierar denna typ av funktionalitet är inte speciellt förvånande. Men jag tycker ändå att seminariet är värt att titta igenom. Linley Gwennap är en mycket duktig analytiker. Jag har träffat honom flera gånger på olika konferenser och seminarier och han har alltid extremt bra koll på processorarkitekturer, nätverksprocessorer, applikationskrav på arkitekturer och marknadens aktörer. Jag litar på att han har förmåga att vara opartisk i sina analyser – även om han alltid har löpardojjor till kostymen.

Linley Group arrangerar även ett större, IRL-baserat seminarie om kommunikationssäkerhet i inbyggda system. Seminariet Embedded Network Security Design går av stapeln 2006-09-21 i San Jose. I programmet beskrivs bland annat presentationer om:

  • WLAN Security Implementation Issues for Enterprise Applications

  • Practical Application of Hardware Pattern Matching in Security Systems

  • Isolating Anomalies and Malicious Material with Hifn Pattern Matching

Att åka till San José för ett endagars seminarium, speciellt på så här kort varsel är antagligen inte speciellt intressant. För er som är intresserade kan det dock vara bra att känna till att Linley Group brukar göra presentationsmaterialet tillgänligt efter att seminariet har genomförts.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.