Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
InformAsic lanserar IP-core för XTEA » Kryptoblog

InformAsic lanserar IP-core för XTEA

August 29th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Vi på InformAsic lanserade i dag officiellt vår nya IP-core för FPGA och ASIC-integration. Denna IP-core implementerar en skalbar version av blockkryptot XTEA.

Det jag gillar med XTEA-kryptot är dels att det är så kort (läs: obefintlig) initieringstid samt att det är ett kompakt krypto. Den korta initieringstiden gör att kryptomotorn kan vara helt avstängd fram tills precis när det är dags att kommunicera, detta gör att du kan spara mycket ström i inbyggda system. Den kompakta storleken gör det möjligt att integrera ett bra krypto med accelerationsstöd även i riktigt små FPGA- och ASIC-konstruktioner.

AES är ett bra krypto, men S-boxar och nyckelexpansion tar upp mycket plats. Dessutom kräver AES interna 2D-struktur att det går att routa runt breda bussar över varandra (för att vända rätt bitarna mellan operationerna. I en ASIC innebär detta ofta minst ett extra metall-lager, vilket kostar pengar och tid.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.