Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
SHA-1 utsatt för nya attacker » Kryptoblog

SHA-1 utsatt för nya attacker

August 28th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Enligt en artikel hos Heise har hashfunktionen SHA-1 drabbats av nya attacker. På konferensen Crypto 2006, som pågick i Santa Barbara i förra veckan, presenterades en ny metod för att hitta kollisioner. Attacken har utförts på en variant av SHA-1 med förminskad styrka – 64 rundor i stället för normala 80.

Det riktigt intressanta med artikeln är att det går att styra hur dokumentet som ger kollision skall utformas. Genom att hänga på lämpligt skräp i slutet av ett dokument går det att få fram en kollision mot ett annat dokument.

SHA-1 är i dag troligen den mest använda hashfunktionen och NISTs sedan tidigare planerade tävling för att hitta nya hashfunktioner borde startas tidigare än planerat. Och som jag skrivit tidigare: Kan du byta från SHA-1 till någon av SHA-2-algoritmerna så gör det – NU.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.