Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Lite mer info om Relakks » Kryptoblog

Lite mer info om Relakks

August 16th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Det har krypit fram mer information om Piratpartiets och Relakks nya tjänst.

För det första är det knappast en Darknet-tjänst, utan vad tjänsten gör är att låta dig som kund via en VPN-tunnel (mer exakt PPTP) koppla upp dig till Relakks. Där får du en dynamiskt tilldelad IP-adress med access ut på Internet. Detta innebär två saker:

 1. Relakks har iaf potentiellt sett koll på vilken användare som använder vilken IP-adress. Detta gör att dom skulle kunna tvingas att lämna ut information om detta, och därmed försvinner anonymiteten.

 2. Det är fortfarande frågan om en kommunikation direkt mellan två parter.

Relakks har utvecklats och driftas av Birgerssons Labs2. Vidare är det Labs2 som äger domännamnet för Brikks samt det block av IP-adresser som används av Relakks. Slutligen är Relakks tydligen namnet på en av de produkter som Birgersson fick med sig från Framfab, dock var det en larmtjänst. Även i utformningen av logotypen för Relakks och namngivningen i sig ser folk klara likheter med Labs2 och deras andra verksamheter.

När jag var inne på webbplatsen för Labs2 hittade jag en intressant pressrelease som berättar om avtalet mellan Labs2 och Relakks att utveckla den nu presenterade tjänsten. En sak som jag tycker är märklig är att det bara är Birgersson uttalar sig om Relakks-tjänsten. Ingen från Relakks uttalar sig, över huvud taget ingen information om Relakks annat än att dom kommer att släppa en integritetstjänst.

Är Relakks helt enkelt Jonas Birgerssons nya hobbyprojekt?

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

5 comments

 1. Se även Christian Engströms kommentar på min blogg, dvs, en representant från Piratpartiet.

 2. Joachim says:

  Stort tack för länken till din blog.

  Piratpartiets Christian Engströms svar rätade verkligen ut en hel del frågetecken.

 3. Jonas says:

  PPTP? Varför har de valt ett protokoll som länge betraktats som osäkert?

 4. Joachim says:

  Bra fråga om PPTP?

  Jag gissar att det (om jag fattat det rätt) finns med i Windows och de flesta använder den plattformen. Är det rätt?

  (Jag hade föredragit en SSH-tunnel.)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.