Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Piratpartiet och Relakks släpper Darknet-tjänst » Kryptoblog

Piratpartiet och Relakks släpper Darknet-tjänst

August 15th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Piratpartiet har tillsammans med företaget Relakks presenterat en Darknet-tjänst. För fem Euros per månad skall det enligt deras pressrelease gå att kommunicera helt anonymt, skicka filer utan att ev snokande bolagsjurister ser osv.

Tjänsten fungerar från användarens synvinkel som en VPN-anslutning in i ett stort intranät där det går att kommunicera med andra anslutna maskiner.

Den här utvecklingen är knappast förvånande, utan högst väntad. I takt med att mediabolag och andra intressenter lyckas stoppa enklare kommunikationslösningar kommer det utvecklas tekniska skyddslösningar – så länge det finns intresse, behov och vinning. Och häri ligger dilemmat för exempelvis Antipiratbyråns uppdragsgivare – Så länge dom inte ger incitament för sina kunder att sluta kopiera spel och skaffa lagliga kopior kommer kopieringen att fortgå

Det vi som användare borde fundera på är dock vilka Relakks är, och hur vi kan lita på att deras tjänst verkligen levererar den anonymitet och säkerhet som utlovas. Vilka står bakom Relakks? Vilken teknik används? Hur garanterar Relakks att trafiken verkligen är skyddad? Är det kanske Henrik Pontén som står bakom Relakks och vill locka in alla pirater tro? Antagligen inte, men Relakks webbplats är, om man vill vara diplomatisk, rätt avskalad och ren från störande saker (som information om Relakks).

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.