Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Blandade biometrinyheter » Kryptoblog

Blandade biometrinyheter

August 8th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Det verkar faktiskt (till slut) finnas en marknad för biometriprodukter. Satsningarna på biometriska pass i Europa är naturligtvis ett skäl till detta. Detta gör att det börjat dyka upp en hel del nya produkter.

M2SYS Technology har tagit fram Bio-Plugin, en serverlösning för massiv verifiering av fingeravtryck. Upp till 30 000 matchningar av fingeravtryck mot templatedatabasen per sekund skall den nya maskinen klara av. Som gjort för flygplatser, myndigheter och andra högvolymanvändare. Jag har dock inte hittat några resultat vad gäller kvaliteten på verifiering (identifiering), det kan gå fort men fel.

Svenska Precise Biometrics har släppt ett nytt system för Match-on-Card, dvs stöd för att implementera komplett verifiering baserad på biometri i ett smart card (typ det som Göteborgs stolthet Fingerprint Cards namnmässigt har haft som målsättning). Precise lösning levereras som programbibliotek. Kodstorleken för C-biblioteket är ca 1 kByte och varje data för ett fingeravtryck (kallas template) är på 500 Bytes. Vitsen med Match-on-card är att verifiering utförs direkt i den (som man antar) säkra programmiljön som finns i kortet.

Ett annat företag som likt Precise Biometrics och Fingeprint Cards försöker leverera färdiga byggblock (både HW och SW) för integration i system är Franska ID3 Semiconductor. Dom har tagit fram en modul, BioModule, baserad på Atmels svepsensorer FingerChip:

Sensorn kompletteras på modulen med en processor med specialanpassat stöd för bildbehandling, lagring av templates och kryptering. Stor är den inte, modulen:

Modulen arbetar med templates på 256 Bytes. Modulen stödjer sessionsbaserad autenticiering och kryptering av kommunikation med modulen. Krypteringen som används är gamla, hederliga 3DES.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.