Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Rykte: Skypes protokoll knäckt » Kryptoblog

Rykte: Skypes protokoll knäckt

July 14th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Enligt en artikel på CS finns det ett rykte som säger att protokollet bakom Skype knäckts av ett Kinesiskt företag. Beviset för att dom skall ha lyckats är att dom ringt upp en person på Skype, men inte använte en Skypeklient. Enligt artikeln skall företaget släppa en fri klient i Augusti.

Skype använder ett P2P-baserat, proprietärt och hemligt protokoll, om det nu har knäckts skulle det kunna innebära bättre integration och inte minst ökade möjligheter att analysera säkerheten i Skype. Risken är glädjen blir kortvarig och att protokollet ändras.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

1 comment

  1. Johan says:

    Franska datasäkerhetsexperter gjorde an ganska grundlig analys av Skypes protokoll för ett tag sen. Den som är intresserad kan googla efter “skype silver needle”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.