Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Biometri baserad på blodådermönster » Kryptoblog

Biometri baserad på blodådermönster

July 14th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Företaget Snowflake Technologies har utvecklat en IR-baserad läsare som gör det möjligt att läsa av mönstret av blodådror som finns i fingrar. Tydligen är detta mönster unikt för varje individ.

Detta system har flera fördelar med fingeravtrycksbaserad biometri:

  1. Du lämnar inte din nyckel efter dig så fort du tar i något (vi människor tar i saker hela tiden.)

  2. Det måste finnas varmt blod i fingret, vilket gör att fingret behöver vara levande och fastsatt i en kropp. Detta kallas live finger detect och är kopplat till den hemska idén om att kapa av fingrar som man alltid får höra när man pratar om biometri (vilket jag inte alls tror är ett troligt scenario, utan återspeglar folks rädsla).

  3. Minskat problem med att mönstret i fingret ändras i förhållande till det mönster som lästes av vid registrering. Detta kallas Template Aging och är faktiskt ett stort problem för fingeravtrycksbaserad biometri. Som jag fattat det är mönstret av blodådror relativt stabilt – det nöts i alla fall inte bort.

Vi får se om det blir något av den här teknologin, men helt klart är att vi behöver hitta sätt att koppla elektronisk identitet till fysisk identitet på ett sätt som inte krånglar till det för användarna. Detta kan vara ett steg på vägen.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.