Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
SAS ger sina passagerare fingret » Kryptoblog

SAS ger sina passagerare fingret

June 28th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Enligt SVT har SAS beslutat att införa ett fingeravtrycksbaserat biometrisystem för att identifiera sina passagerare. Enligt artikeln är tanken att passagerarens fingeravtryck samlas in vid bagageinlämning, och sedan vid ombordstigning läses fingret en andra gång varefter matchning sker. Enligt SAS skall fingeravtrycket sedan kastas bort. Enligt SAS införs detta på grund av ökade krav från Luftfartsverket.

Datainspektionen har godkänt SAS lösning med villkoret att passagerare som vill i stället får använda accepterade identitetshandlingar. Jag vet vad jag kommer att välja.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.