Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Säkerhet i FPGA, ASIC och inbyggda system » Kryptoblog

Säkerhet i FPGA, ASIC och inbyggda system

June 21st, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Det finns en bra artikel på FPGA Journal om IT-säkerhet och hur säkerhetsproblem i allt större grad börjar bli något som konstruktörer av inbyggda system, FPGAer och ASICar behöver bry sig om.

Artikeln tar i första hand upp problemet med IP-stöld, dvs piratkopiering av konstruktioner. Bland annat har artikeln en fin kommentar till ett inbillat problem med ASICar – reverse engineering (ofta uttyckt som: Ni måste ha patent – annars kan någon kopiera konstruktionen). Som artikeln uttrycker det:

If your design happens to be a 90nm ASIC with 10 layers of metal and a billion or more transistors, I’d say buy the thieves a microscope and wish them luck. Unless they’re way smarter than most of us, it’ll be decades before they have a working replica.

Det som jag tycker är det viktigaste budskapet i artikeln är att konstruktörer och inte minst beställare av utvecklingen måste börja göra ordentliga säkerhetsanalyser och utvärdera hot och konsekvenser. Som det är i dag sker inte detta, och när något inträffar – antingen med din eller en konkurrents produkt, reagerar med ryggraden:
We had reacted irrationally to a perceived threat without doing a sound analysis of the cost of the security compared with the cost of a security failure. Our project was set back months, launched late, and missed an important market window as a direct result of our paranoid over-reaction.

Och, notera, säkerhet – både hot och åtgärder får konsekvenser. Säkerhet kostar, både problem och fixar – men precis som i sjukvården är det långsiktigt lönsammare med förebyggande åtgärder och planerad verksamhet än brandsläckning och panikreaktioner.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.