Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
RFID-skimming för hobbysnickraren. » Kryptoblog

RFID-skimming för hobbysnickraren.

June 21st, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

RFID-lösningar baserade på standarden ISO-14443 börjar bli vanliga i ett flertal konsumentapplikationer – kreditkort, ID-kort, pass med E-funktionalitet m.m. I de flesta fall innebär detta ökad säkerhet för konsumenten. Men ett bekymmer med RFID i jämförelse med kontaktbaserade lösningar är att RFID går att läsa av på avstånd. I värsta fall innebär detta att du inte längre behöver lämna i från dig ditt kreditkort för att någon skall sno din information.

Låter det otroligt – eller iaf dyrt och komplicerat. Vad sägs om en kostnad på ca 1000 SEK, något en person med en liten hobbyverkstad och lite lediga kvällar och ambition? Det är iaf vad det krävdes för att ta fram den här utrustningen.

Den här läsaren är relativt stor och klumpig, men klarar av att läsa av RFID-taggar på ett avstånd på mer än 25 cm. Tillräckligt långt för att kunna gömma läsaren bakom en vägg. Systemlösningen ser ut så här:

Vad bilden visar är att med en förstärkare och en avstämd loopantenn läser man av ISO-14443-taggar på avstånd. Taggarna kommunicerar med en vanlig läsare som sedan skickar informationen till lämplig PC för datainsamling. Nu är det ingen liten antenn vi pratar om, så det är inget man stoppar i fickan precis:

40×40 cm stor loop av koppar-rör för att vara exakt.

Men storleken till trots, kan ett par personer med för mycket fritid och ca 1000 SEK bygga en sådan här utrustning är iaf inte jag beredd att köpa RFID-tillverkarnas försäkran om att RFID är säkert, inte går att läsa av på avstånd och att om det gick ändå är så besvärligt så ojojojoj.

Bättre att erkänna att det går och anpassa användningen samt förebygga problemet. Ignorans och dumhet är helt klart bästa vänner med säkerhetproblem.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.