Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Nya slumptal från NIST » Kryptoblog

Nya slumptal från NIST

June 20th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

NIST har släppt en ny standard för slumptal. Mer exakt har NIST tagit fram ett dokument som dels specificerar flera nya kryptografiskt säkra generatorer av pseudoslumptal (PRNG). Vidare innehåller dokumentet rekommendationer om hur dessa generatorer skall initieras med äkta slumptal, hur slumptal skall lagras och på andra sätt hanteras m.m.

Dokumentet i fråga är en ganska ordentlig bibba på mer än hundra sidor djup teknisk beskrivning. Arbetar du med att konstruera system som använder slumptal är detta troligen ett dokument väl värt att bita i. NIST har även en sida om hur du testar dina slumptal.
En något skrämmande sak är att det iaf i USA finns ett metodpatent som kan göra flera av NISTs rekommendationer svåra att använda. Mer specifikt finns det ett patent på att använda en envägsfunktion för att initiera en PRNG. Det finns garanterat prior art på detta, men metodpatent är ett elände.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.