Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Spam – lika irriterande i SMS-form » Kryptoblog

Spam – lika irriterande i SMS-form

June 19th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Den sista veckan har jag drabbats av SMS-spam. Jag har helt enkelt börjat få SMS från nummer jag inte känner igen med meddelanden av typen Miss you!, Get back to me! och diverse andra meddelanden som uppmanar till kontakt.

Ett eller två meddelanden hade varit ok, men det har gått från ingenting till ungefär ett om dagen. Egentligen inget stort problem kan man tycka om det inte var för några saker som oroar och irriterar:

  1. Trenden pekar uppåt och en mobiltelefon är inte alls byggd för att hantera i närheten lika mycket medddelanden som exempelvis en PCs förmåga att hantera mail. Det behöver inte komma speciellt många tiotals meddelanden per dag för att den normala SMS-funktionen skulle bli utslagen och jag fick ägna en massa tid att radera spam-meddelanden för att ha plats att ta emot normala meddelanden.

  2. Virus. Det finns virus för min mobiltelefon. Att jag får en massa SMS från nummer jag ej känner till gör att jag bedömer att risken för att få virus ökar – jag vet inte vem som skickar SMS, vilka avsikter dom har och om dom inte har virus eller ej. För mail är spam ett vanligt sätt att försöka sprida virus och trojaner – jag ser inte att SMS-spam skulle vara mindre attraktivt som spridningsbärare av mobilvirus.

  3. Skyddet. Jag har inget SMS-filter, och vet i ärlighetens namn inte hur jag får tag på ett till min mobil, utan får lita på att operatören kan filtrera. Vidare saknar jag virus-filter och är osäker på om det ens finns till min gamla ång-mobil.

SMS-spam är i och för sig ingen fantastisk nyhet, men det verkar som om det ökar. Är det någon som har mer information och erfarenhet av SMS-spam och filter för dessa så hör gärna av er.

Jag ser SMS-spam som ännu ett tecken på trenden att inbyggda system och icke-traditionella datorsystem (typiskt inbyggda system i olika former) i allt högre grad utsätts för attacker.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.