Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Kina stämmer Intel för monopol på säkerhetsstandard » Kryptoblog

Kina stämmer Intel för monopol på säkerhetsstandard

May 30th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Märklig är världen. Som jag tidigare skrivit om Kinas försök att få igenom säkerhetsstandarden WAPI som internationell standard Detta gick inte, bland annat för att kryptot SMS4 då inte var öppet. Detta har ändrats, även om dokumentation på Kinesiska och hårda regler för implementation gör det svårt att kalla kryptot öppet.

Nu har dock Kina beslutat sig för att slå tillbaka den legala vägen – genom att stämma Intel!

Att döma av artikeln så anser Kina att det är Intel genom IEEE som övertygade ISO att förkasta Kinas förslag. Skälet skall vara att Intel har de facto-monopol på säkerhetsstandarder (inte implementationer).

Hur jag än vänder och vrider på det hela kan jag inte begripa hur dom resonerar. Hade Intel haft monopol för WLAN-chipset som implementerar WEP, WPA och WPA2 hade det varit lättare att begripa, men standarder – som dessutom verkligen är öppna? Det går inte ihop.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.