Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Nytt phisingförsk mot Nordea » Kryptoblog

Nytt phisingförsk mot Nordea

May 8th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

IDG rapporterade tidigare i dag om ännu ett phising-försök via epost mot Nordeas kunder. När jag kom hem upptäckte jag att även denna gång (se tidigare bloginlägg om det förra försöket) fått nöjet att ta emot ett av de nya phising-mailen. Liksom förra gången var det inte speciellt svårt att inse att det kanske inte var ett officiellt mail från Nordea. Mailet med ämnesraden etssystem fornyelse! ser ut så här:

Bästa internetbackings anlitare,

Vi har blott bestämt några få dåliga bemödanden att tränga in Ert konto från olika dator. På denna orsak är Ert konto tillfälligt blockeradt. Att aktivera Er internetbacking skall Ni titta på Ert konto och verkställa den aktiveringsprocedur.

Aktiveringsprocedur verkställas inom 24 timmar efter meddelandet.

Att börja aktiveringsprocedur knäppa på adressen nedanför:

https://online.nordea.se/verify.asp?verificationstart

Tack för Er medkänsla och medhåll

Nordea.se Säkerhetsavdelning

  • Var sГҐ god att inte svara pГҐ meddelandet emedan skikades det autimatiskt och Г¤r blott en underrГ¤ttelse.

Kanske inte den bästa och tydligaste Svenska jag skådat.

Att attacker mot privatkunder även i små länder som Sverige börjar dyka upp är inte så konstigt. Pengar blir allt mer elektroniska, och då blir elektroniska sätt att lura andra människor allt mer intressant. Enligt en rapport från Panda Software är numera 70% av all elak kod skapade för att på olika sätt komma över ekonomiska tillgångar.

Dvs vi har för länge sedan lämnat den värld där virus skrivs av tonåringar som gör det för att busa, skoja, och testa vad som går att göra. Så länge som försöken är som phising-försöket ovan behöver vi kanske inte oroa oss. Men vem som utför attackerna och varför dom gör det har ändrats.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.