Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Skydd av kreditkortsnummer pÃ¥ kvitton » Kryptoblog

Skydd av kreditkortsnummer på kvitton

April 19th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Nej, Kryptoblog är inte död. Jag har dock varit fullt upptagen med att gifta mig samt varit på en fullständigt datorbefriad och fantastisk smekvecka i Barcelona. Har du inte varit där är det ett starkt tips, en mycket trevlig stad med massor att se, göra, uppleva, äta, dricka m.m.

En sak jag lade märke till på resan är att det finns mer än ett sätt att avidentifiera kreditkortsnummer på kvitton. Tricket man använder är att byta ut några siffror i numret mot ett *, och därmed skall det inte gå att bara hitta ett kvitto och vips få tag i ett godkänt kreditkortsnummer. Problemet är att det skiljer väldigt mycket hur många och vilka siffror som tas bort.

Ett kvitto, från den för övrigt helt fantastiska restaurangen Neri är exemplariskt för där är alla siffror utom de sista fyra siffrorna bortplockade. Miromuséet Foundació Miró å andra sidan skyddar visserligen värdefull konst, men bryr sig inte om att ta bort några siffror alls.

Detta är nu inte ett problem i Spanien. När jag kom hem och började syna lite kvitton är det ganska lätt att se att skulle någon exempelvis få tag på en kunds kvitton från Massimo Dutti och Taxi Göteborg skulle man ha samtliga siffror i kundens kreditkortsnummer, detta för att Massimo tar bort dom sista fyra siffrorna, men Taxi Göteborg tar bort siffrorna fem till åtta från slutet.

Jag känner inte till om det finns någon standard, men med ökade problem med identitesstöld, kortbedrägerier m.m. anser jag att detta är ett hål som definitivt borde täppas igen.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.