Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Fas ett av eSTREAM avslutad » Kryptoblog

Fas ett av eSTREAM avslutad

March 27th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

I dag avslutades officiellt fas ett av eSTREAM-projektet och går nu över i fas två. Det finns som jag tidigare beskrivit två olika så kallade profiler i eSTREAM. Profil ett är algoritmer är avsedda för maximal prestanda på högpresterande 32-bitars processorer. Profil två är algoritmer avsedda för att kunna implementeras effektivt i hårdvara och på processorer för inbyggda system. För respektive kategori finns det nu ett antal huvudkandidater utvalda.

För kategori ett är huvudkandidaterna:

 • Dragon-128

 • HC-256

 • LEX

 • Phelix

 • Py

 • Salsa20

 • Sosemanuk

För kategori två är huvudkandidaterna:

 • Grain

 • Mickey-128

 • Phelix

 • Trivium

Notera att algoritmen Phelix (av Bruce Schneier, Niels Fergusson med flera) finns med som huvudkandidat i båda profilerna.

Förutom huvudkandidaterna finns ett antal andra algoritmer som går vidare till andra omgågen. Men jag gissar att vinnarna av eSTREAM i respektive profil finns bland dessa. Jag kommer den närmaste tiden att berätta mer om dessa kandidater.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.