Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Skimming mot Dankort i Danmark » Kryptoblog

Skimming mot Dankort i Danmark

March 11th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

I Danmark har det danska betalkortsystemet Dankort blivit måltavla för skimmingförsökm, dvs att på olika sätt försöka läsa av den digitala informatinen på korten. Det man försöker komma över är kortnummer/kontonummer och PIN-kod, vilket krävs för att kunna skapa kopior av korten. Det som krävs är en kortläsare som brottslingarna kan använda för att läsa av och när dom vill få ut informationen.
Det har skett ett antal bedrägeriförsök mot Dankort-systemet, och här i Sverige har skimming blivit ett ökande problem bland annat med försök att sätta kortläsare och kameror på uttagsautomater.

Det som är nytt i den här nyheten är hur brottsligarna går till väga för att få ut sitt skimming-system. Man har nämligen gjort inbrott i butiker, inte primärt för att stjäla från butikerna, utan för att modifiera butikens kortläsare.
Butikens Dankort-läsare visades sig ha blivit modifierad med en liten radiosändare som sände iväg kortinformationen när den lästes av.

Uppenbarligen har brottslingarna haft möjlighet och kompetens nog att plocka isär, analysera och hitta på ett sätt att snabbt kunna modifiera kortläsarna. Det är inte klart om attacken har lyckats, dvs att korrekta kortnummer och PIN-koder har kommit i brottslingarnas händer. Men händelsen visar hur viktigt det är att säkra hela informationskedjan. En terminal inne i en butik kan inte med automatik anses som pålitlig och information avläst från ett kort får inte hanteras i klartext.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.