Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
The Year I lost my Identity » Kryptoblog

The Year I lost my Identity

January 6th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Financial Cryptography finns en årskrönika kallad 2005 in review – The Year I lost my Identity. Krönikan är en hård beskrivning av tillståndet för IT-säkerhet under 2005. Tyvärr inte bara hård, utan sann.

2005 har varit ännu ett år där attacker, problem och IT-baserad brottslighet har ökat och utvecklats, samtidigt som skydd, åtgärder och reagerar långsamt och motvilligt.

Resultatet är att ID-stöld har blivit något som inte en enstaka individ drabbats av, utan snarast blivit vardag. Phising, Spear Phising, massiva förluster av persondatabaser pga slarv eller stöld är några saker som plötsligt blivit något som inte bara branschtidningar rapporterat om, utan DN, Expressen, SR, Aftonbladet och andra vanliga media tagit upp. När Aktuellt varnar för säkerhetshål i Window har problemen blivit konkreta problem. Som krönikan beskriver är responsen närmast glaciärlik.

Tål att läsas och funderas på. Så att 2006 blir året då det vänder. Man får väl hoppas.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.