Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Peter Gutmanns krypto- och säkerhetskurs » Kryptoblog

Peter Gutmanns krypto- och säkerhetskurs

January 6th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Peter Gutmann har skapat ett mycket gediget kursmaterial om krypto- och IT-säkerhet. Detta material, hans Godzilla crypto and security tutorial finns på nätet att ladda ner som en stor uppsättning med presentioner.

Kursmaterialet tar upp allt från grundläggande säkerhetskoncept, algoritmer, säkerhetsstandarder, smarta kort, attack- och analysmetoder till politik och lagstiftning. Ett mycket omfattande material som dessutom kontinuerligt uppdateras.

Om du själv vill få en bättre koll på krypto- och IT-säkerhet, eller om ni på arbetet behöver läsa in er på ett område är Gutmanns material något jag starkt rekommenderar att titta närmare på. Som komplement för att en snabb överblick rekommenderar jag Wikipedia. Jag tycker att förklaringarna och beskrivningarna av många krypton är ypperliga, exempelvis för TEA - Tiny Encryption Algorithm.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.