Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Jämförelse mellan X.509 / PKI, PGP och IBE » Kryptoblog

Jämförelse mellan X.509 / PKI, PGP och IBE

January 6th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

På maillistan Cryptology kom en länk till en bra artikel om olika säkerhetslösningar för epost. Artikeln Comparison Of Secure Email Technologies X.509 / PKI, PGP, and IBE är grovt uppdelad i tre delar.

Artikeln börjar med att gå igenom hur epost används och vilka säkerhetsproblem som finns. Utifrån detta extraheras en kravlista samt en lista med attacker och problem. Kravlistan- och problemlistan används sedan för att jämföra X.509 / PKI, PGP och IBE (Identity-Based Encryption). Jag tycker att den här uppdelningen och strukturen gör det lätt att förstå och jämföra teknologierna.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.