Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Omröstning om datalaringsdirektivet » Kryptoblog

Omröstning om datalaringsdirektivet

December 12th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

I morgon 2005-12-13 är det omröstning i EU-parlamentet om det nya förslaget till datalagringsdirektiv. Många personer, företag och organisationer har stångat sina huvuden, skrikit sig hesa och på alla möjliga sätt försökt övertyga politikerna om det vansinniga i förslaget. Men tyvärr verkar inget hjälpa. Ett förslag som saknar utredningsunderlag, ett förslag där branschkunniga och säkerhetsexperter försökt förklara att förslaget inte ens tar avstamp i verkligheten. Men nejdå. Detta skall tydligen igenom. Och tyvärr är det Svenska företrädare med justitieminister Bodström i spetsen som driver på. Obegripligt.

Jag har på mitt vis försökt att påverka genom att kontakta politiker både i riksdag och parlament. Men jag skulle vilja uppmärksamma två personer som gjort bra insatser.

Ola Larsmo har i elfte timmen fått en artikel om förslaget publicerad i DN. Larsmos artikel Vill vi verkligen ha det så här tar upp den viktiga synpunkten att direktivet måste ses som en del av flera åtgärder, en snabb förflyttning, direktiv för direktiv, lag efter lag mot ett kontrollsamhälle där personlig integritet sätts på undantag. Bra men hemsk artikel. Hemsk för att det finns få tecken som tyder på att Larsmo har fel.

En person som kämpat på som attan de senaste månaderna är Jan Garefelt. Han har outröttligt diskuterat, mailat och bearbetat ett stort antal politiker. garefelt har även fått in debattartiklar i mer än en tidning. Bland annat har Ystads Allehanda publicerat Garefelts artikel EU-direktiv om massövervakning på gång.

Jag hoppas fortfarande att Parlamentet än en gång överraskar positivt och knäpper ministerråd och kommission på näsan. Men läser du detta innan morgondagens omröstning så skicka ett mail till en parlamentariker.

Och går förslaget till direktiv får vi helt enkelt hjälpas åt att routa runt även detta problem, precis som andra fartgupp på Internet.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.