Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Sonys rootkit del III » Kryptoblog

Sonys rootkit del III

November 9th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Debaclet med Sonys rootkit går vidare Mark Russinovich som var den som upptäckte rootkitet har tagit en titt på den patch (eller service pack som Sony BMG kallar det) som släppts av Sont BMG. Det visar sig att patchen är bra mycket mer än en enkel buggfix som gör att filer och processer visas ordentligt. 3.5 MByte med drivare och nya exe-filer innehåller patchen.

Sony hävdar att rootkitet inte är spyware då den ej kontaktar Sony och skickar tillbaka information. Men genom att använda protokollanalysatorn Ethereal visar Mark i sin nya artikel att rootkitet faktisk kontaktar en server hos Sony. Och om detta står det inte heller något i dokumentationen.

Per Hellqvist har skrivit en del om Sonys rootkit på sin blog. Bland annat att Symantec nu detekterar Sonys rootkit.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.