Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Kryptoblog i Säkerhet & Sekretess 8 » Kryptoblog

Kryptoblog i Säkerhet & Sekretess 8

November 3rd, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Anne-Marie Eklund Löwinder nämde kryptobloggen i sin krönika i senaste Säkerhet och Sekretess (S&S 8 2005). Är det någon som hittat hit tack vare hennes krönika vill jag hälsa er hjärtligt välkomna.

Syftet med bloggen är berätta om kryptografi och IT-säkerhet på Svenska med fokus på vad som händer i Sverige. En del lästips, funderingar och åsikter blir det också.Titta runt på tidigare postningar för att se vad jag skrivit om hittills. Har du kommentarer, tips och/eller frågor skulle jag bli jätteglad om du postade dom.

En sak jag inte skrivit så mycket om än, men som ser ut att bli en av de viktigaste IT-säkerhetsdiskussionerna, för att inte säga integritetsdiskussionerna, är förslaget till lagring av information om elekronisk kommunikation. Förslaget har fällts en gång av parlamentet, men kommer i retur innan jul. Och att döma av diskussioner med politiker är det rejält tryck för att driva igenom förslaget.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

2 comments

 1. Göran says:

  Hallå Joachim

  Jag följde Anne-Maries spår hit, och måste säga att det är intressant med en säkerhetsrelaterad blog på Svenska. Jag har inte ännu ägnat någon större tid till att utforska tidigare inlägg, men jag kan redan nu berömma ditt initiativ.

  Angående Säkerhet & Sekretess och mer bestämt förslagen om lagring av trafikinformation hos Europas ISPer, så utförde jag ett reportage med Polisen för Säkerhet & Sekretess ovannämnda nummer. Något som dock inte direkt kom med i det reportaget var just att polisen förväntansfullt beaktar beslut angående dessa lagar, eftersom ett Ja drastiskt skulle öka deras chanser att spåra IT-relaterad brottslighet. Min, och säkerligen många med mig, initiala åsikt är att denna lag vore en kränkning av den personliga integriteten. Efter att ha hört rättsväsendets sida, så är jag kluven…

  Jag ser fram emot framtida inlägg..

  MVH Göran

 2. Joachim says:

  Aloha!

  Kul att höra av dig och välkommen hit.

  Jag har tyvärr inte hunnit med att blogga de senaste veckorna, men jag skall försöka skärpa till mig. Det finns massor med spännande saker, bland annat hur det går i eSTREAM-uttagningen och, inte minst förslaget till datalagring.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.