Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
C-uppsats om Dynarcs uppgång och fall » Kryptoblog

C-uppsats om Dynarcs uppgång och fall

October 14th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

(Detta handlar inte så mycket om IT-säkerhet, men kändes väl värt att posta om ändå.)

Det finns en spännande C-uppsats av från Idéhistoriska institutionen i Uppsala som handlar om Dynarc AB En studie av ett företag som var verksamt under IT-bubblan. Uppsatsen är skriven av Kathrin Mattiasson och är från 2004.

Det här är ett gediget arbete på 50 sidor med en ordentlig genomgång av DTM-tekniken (på en övergripande, idémässig nivå) och företaget med dess olika aktörer, konkurrenter etc. Sedan beskrivs hur Dynarcs upp- och nedgång såg ut i ljuset av den finansiella marknaden och hur medias syn av Dynarc ändrades över dess livstid.

Jag tycker detta är mycket intressant läsning som ger en insikt inte bara i Dynarc, utan IT-bubblans förmåga att hajpa och dissa med samma frenesi. Klart läsvärt – fem blockkrypton i betyg. 😉

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.