Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Informationsläckage hos operatörer » Kryptoblog

Informationsläckage hos operatörer

September 26th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Teleoperatörer visar sig ha svårt att hålla kolla på känsliga uppgifter.

Post- och telestyrelsen (PTS) har tröttnat på teleoperatörer som lämnar ut skyddade uppgifter. Varje månad lämnas uppgifter om personer som har skyddad identitet ut till upplysningföretag som hitta.se och eniro.se. Allt detta enligt en artikel på DI. (länken har Shorlifierats för att få plats.)

Med tanke på Bodströms och EU-kommissionens förslag om data retention av information om e-post och Internetaccess m.m. och att det är för strict purposes of investigating terrorism and crime känns denna nyhet väldigt inte alls speciellt betryggande. Om man säger så.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.