Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Ny version av SHFtool » Kryptoblog

Ny version av SHFtool

September 24th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Linus Walleij har uppdaterat exempel/referensimplementationen av Standard Hex Format (SHF) kallad SHFtool. Version 1.2.0 introducerar konverterare till/från S-records.

SHF är ett försök av Linus, Patrik Fältström och mig själv att få till en verkligt öppen standard för representation av olika typer av data. Motorolas S-rec-standard är exempelvis inte dokumenterad i en officiell specifikation, utan har bakåtingenjörats (reverse engineered). Vidare är S-rec eller Intels iHex inte byggda för att representera stora mängder data.

SHF är ett XML-baserat format kapabelt att representera stora mängder data på olika sätt. Själva formatet är dock så enkelt att det skall gå att implementera en parser utan speciellt mycket bekymmer. Vi använder även en riktig hashfunktion för att beräkna checksumman fär datat.

Den envägsfunktion vi använder är SHA-1, vilket naturligtvis borde ändras till en annan funktion i framtiden. Men checksumman i SHF, precis som i S-rec eller iHex är inte till för att skydda datat mot attacker, utan för att detektera överföringsproblem. För detta är SHA-1 vida överlägsen metoderna i S-rec och iHex, och detta till en mycket mindre utrymmeskostnad.

Här kan du ladda ner SHFtool
Här finns draften för SHF, draft-strombergson-shf-06.txt

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

1 comment

  1. Linus Nordberg says:

    Väg att gå!

    Hur många gånger har man inte svurit över S-rec? Det är nog nu.

    Tack.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.