Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
.se inför DNSSEC » Kryptoblog

.se inför DNSSEC

September 18th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

.se, den svenska delen av Internet, dvs den domän där namen för svenska webbplatser oftast är registrerade kommer i fortsättningen att skyddas genom att DNS-systemet använder standarden DNSSEC.

NIC-SE som ansvarar och driver .se-domänen kommer att distribuera en signerad .se-zon till .se:s sekundära namnservrar och den 16:e september skall övergången till DNSSEC vara färdig. NIC-SE som domänansvarig organisation och .se blir första toppdomänen i världen att införa DNSSEC.
DNS-attacker har blivit ett allt allvarligare problem och därför är det glädjande att en så viktig del av ett fungerande Internet som DNS är nu får ett ordentligt skydd. I takt med att såväl enskilda personers liv såsom myndigheter och företags verksam blir allt mer påverkat och beroende av Internet blir det allt viktigare att kunna lita på att Internets struktur fungerar korrekt. En sådan egenskap är att DNS-systemet inte ljuger och att en DNS-uppslagning levererar ett svar som går att lita på.

Flera duktiga svenska IT-säkerhetsexperter har varit djupt involverade i utvecklingen av DNSSEC, exempelvis Jakob Schlyter. Jag tycker att NIC-SEs satsning på DNSSEC är ett starkt och bra pionjärarbete som visar på att det finns både kompetens och visionär förmåga i sverige. Heja IT-SEC Sverige!

Lite länkar i ämnet:

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.