Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Ny version av Gladmans AES-bibliotek » Kryptoblog

Ny version av Gladmans AES-bibliotek

September 17th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Brian Gladman, mr AES-implementation har uppdaterat sin kod för att skydda mot den typ av tidbaserade sidoattack som Daniel J Bernstein har visat. Gladmans uppdatering kom visserligen i slutet av Augusti, men eftersom Kryptoblog inte fanns då, och eftersom jag tycker att det detta är intressant och viktigt skriver jag om det nu. Sådan är bloggarens rätt. 😉

Brian Gladmans nya kod arbetar med komprimerade tabeller. Den nya koden är bara några procent långsammare än den gamla koden och bör minska risken för timingattacker. Gladman påpekar dock att han ej testat om den nya koden verkligen ger ett bättre skydd.

Du kan titta närmare på Gladmans AES-kod här
Kolla även in Bernsteins artikel Cache-timing attacks on AES

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.