Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Film om Trusted Computing » Kryptoblog

Film om Trusted Computing

September 13th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jag har sprungit på en film som på ett helt fantastiskt sätt beskriver begreppet Trusted Computing.

Trusted Computing kan på många olika sätt vara svårt att förstå sig på. En sådan sak är att Trusted i själva verket handlar om att du som användare inte är att lita på, så att vad du får göra med din dator skall avgöras av någon annan. En annan intressant aspekt är på de olika sätt som “Trusted Computing” implementeras på olika sätt. Från kopieringsskydd i cd-skivor till inbyggda funktioner direkt i datorns chipset.

Filmen beskriver detta och mycket mer än så, allt snyggt och stilfullt upplagt. Väl värt några minuters tittande. Nästan som UR-TV när man gick i grundskolan, fast utan Andersson i nedan.

Kolla in filmen Trusted Computing – An animated Short.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.