Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Statusrapport från eSTREAM » Kryptoblog

Statusrapport från eSTREAM

September 11th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Från ECRYPT:s arbete med att få fram nya strömkrypton har det kommit en statusrapport.

En sak som förvånat mig är att det är så många av kandidaterna som är inriktade mot kategori II - inbyggda system och hårdvaruimplementation. Innan eSTREAM-kandidaterna presenterades verkade det som om de flesta kandidater skulle vara för kategori I – implementation på modern 32-bit processor, dvs en PC eller liknande. Men istället är majoriteten antingen både för denna kategori och katergori II alternativt bara kategori II.

En annan sak att notera är att man har varit tvungen att lägga till underkategorier för kandidater som även inkluderar autenticiering. Detta då flera kandidater, bland annat Phelix av Doug Whiting, Bruce Schneier med flera inkluderar autenticiering som en direkt funktion av kryptot. Speciellt för inbyggda system med begränsade resurser är det som jag ser det mycket intressant att få autenticiering direkt i kryptofunktionen.

Rapporten eSTREAM – Update 1 September 2, 2005

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.